Loading...

Siakap Pandan Sos Thai Kimchi dengan Kentang Rangup Back


Serving Size: 2-3
Preparation Time: 1 hour

Shop Ingredient

Bahan – bahan :

·       1 ekor Ikan Siakap

·       ½ cwn Tepung jagung

·       4 biji kentang

·       600 ml air

·       1-2 biji Lemon

·       2 sdb gula Thai / gula perang

·       ¼ cwn sos ikan

·       Serbuk pati ayam secukup rasa

·       Garam secukup rasa

 

Bahan – bahan kisar :

·       200g Radish Kimchi

·       2 akar pokok ketumbar

·       ½ in halia muda

·       7 biji bawang putih

·       9 biji cili padi

 

Bahan – bahan hirisan :

·       1 tin Whole Mushrooms

·       200g Radish Kimchi

·       9 biji cili padi

·       2 pokok daun ketumbar (tanpa akar) 

Ingredients

Shop Ingredient

Bahan – bahan :

·       1 ekor Ikan Siakap

·       ½ cwn Tepung jagung

·       4 biji kentang

·       600 ml air

·       1-2 biji Lemon

·       2 sdb gula Thai / gula perang

·       ¼ cwn sos ikan

·       Serbuk pati ayam secukup rasa

·       Garam secukup rasa

 

Bahan – bahan kisar :

·       200g Radish Kimchi

·       2 akar pokok ketumbar

·       ½ in halia muda

·       7 biji bawang putih

·       9 biji cili padi

 

Bahan – bahan hirisan :

·       1 tin Whole Mushrooms

·       200g Radish Kimchi

·       9 biji cili padi

·       2 pokok daun ketumbar (tanpa akar) 

Recipe Contributed by:

Adikfoods

Find Adikfoods On:

Cara Hidangan

·       Rebus 2 biji kentang dan lenyekkan, 2 biji kentang di parut halus dan goreng hingga garing

·       Kisar semua bahan kisar dan rebus dengan air, gula thai, sos ikan, kiub ayam dan garam sehingga masak, masukkan kentang lenyek

·       Perahkan jus lemon secukup rasa dan masukkan bahan hirisan

·       Gaul ikan siakap dengan tepung jagung, garam dan ikat dengan daun pandan. Goreng hingga garing

·       Tuangkan sos ke atas ikan dan letak kentang goreng, daun ketumbar. Hidang terus panas-panas

Recipe Contributed by: Adikfoods

Find Adikfoods On:

E-newsletter
Subscription

I have read and agree to Lotus's terms and conditions and privacy policy. I agree to be registered to the e-newsletter subscription service.