Preparation Time: 1 hour
Bahan – bahan :
·
1 ekor Ikan Siakap
·
½ cwn Tepung jagung
·
4 biji kentang
·
600 ml air
·
1-2 biji Lemon
·
2 sdb gula Thai / gula perang
·
¼ cwn sos ikan
·
Serbuk pati ayam secukup rasa
·
Garam secukup rasa
Bahan – bahan kisar :
·
200g Radish Kimchi
·
2 akar pokok ketumbar
·
½ in halia muda
·
7 biji bawang putih
·
9 biji cili padi
Bahan – bahan hirisan :
·
1 tin Whole Mushrooms
·
200g Radish Kimchi
·
9 biji cili padi
·
2 pokok daun ketumbar (tanpa akar)
Cara Hidangan
·
Rebus 2 biji kentang dan lenyekkan, 2 biji
kentang di parut halus dan goreng hingga garing
·
Kisar semua bahan kisar dan rebus dengan air,
gula thai, sos ikan, kiub ayam dan garam sehingga masak, masukkan kentang
lenyek
·
Perahkan jus lemon secukup rasa dan masukkan
bahan hirisan
·
Gaul ikan siakap dengan tepung jagung, garam dan
ikat dengan daun pandan. Goreng hingga garing
·
Tuangkan sos ke atas ikan dan letak kentang
goreng, daun ketumbar. Hidang terus panas-panas