Loading...

Lemon Mutton Stew Back


Serving Size: 2
Preparation Time: 40mins

Shop Ingredient

Bahan – bahan A:

·       2 helai daun pandan(potong kecil)

·       100g Ubi kentang russet (buang kulit, potong kecil)

·       15g Cili padi merah(dicincang halus)

·       30g bawang putih(dicincang halus)

·       80g cendawan butang (tin)

·       100g everbest veg stewed lamb

·       Garam dan gula secukupnya

·       Serbuk perasa secukupnya

·       Sedikit serbuk lada sulah

 

Bahan – bahan Salsa:

·       1 Lemon

*sagat kulit lemon dan dapatkan jusnya sekali seperti di dalam video. Ketepikan.

  20g daun ketumbar(dicincang halus)

Ingredients

Shop Ingredient

Bahan – bahan A:

·       2 helai daun pandan(potong kecil)

·       100g Ubi kentang russet (buang kulit, potong kecil)

·       15g Cili padi merah(dicincang halus)

·       30g bawang putih(dicincang halus)

·       80g cendawan butang (tin)

·       100g everbest veg stewed lamb

·       Garam dan gula secukupnya

·       Serbuk perasa secukupnya

·       Sedikit serbuk lada sulah

 

Bahan – bahan Salsa:

·       1 Lemon

*sagat kulit lemon dan dapatkan jusnya sekali seperti di dalam video. Ketepikan.

  20g daun ketumbar(dicincang halus)

Recipe Contributed by:

Chef Dave

Find Chef Dave On:

Cara Hidangan

·       Sediakan mangkuk besar, masukkan kesemua bahan A yang telah siap dipotong ke dalam mangkuk kecuali hirisan daun ketumbar. Kacau sebati lalu pindahlan kedalam pinggan.

·       Lepastu kukus selama 15minit atau sehingga ubi kentang russet empuk.

·       Lepas kentang empuk, angkat pinggan dari pengukus. Masukkan bahan B iaitu jus perahan lemon, lemon zest dan hirisan daun ketumbar. Kacau sebati dan sedia untuk dihidang.

Recipe Contributed by: Chef Dave

Find Chef Dave On:

E-newsletter
Subscription

I have read and agree to Lotus's terms and conditions and privacy policy. I agree to be registered to the e-newsletter subscription service.