Preparation Time: 40mins
Bahan – bahan A:
·
2 helai daun pandan(potong kecil)
·
100g Ubi kentang russet (buang kulit, potong
kecil)
·
15g Cili padi merah(dicincang halus)
·
30g bawang putih(dicincang halus)
·
80g cendawan butang (tin)
·
100g everbest veg stewed lamb
·
Garam dan gula secukupnya
·
Serbuk perasa secukupnya
·
Sedikit serbuk lada sulah
Bahan – bahan Salsa:
·
1 Lemon
*sagat kulit lemon dan dapatkan
jusnya sekali seperti di dalam video. Ketepikan.
20g daun ketumbar(dicincang halus)
Cara Hidangan
·
Sediakan mangkuk besar, masukkan kesemua bahan A
yang telah siap dipotong ke dalam mangkuk kecuali hirisan daun ketumbar. Kacau
sebati lalu pindahlan kedalam pinggan.
·
Lepastu kukus selama 15minit atau sehingga ubi
kentang russet empuk.
·
Lepas kentang empuk, angkat pinggan dari
pengukus. Masukkan bahan B iaitu jus perahan lemon, lemon zest dan hirisan daun
ketumbar. Kacau sebati dan sedia untuk dihidang.