Preparation Time: 30 mins
Bahan – bahan Sos:
·
45g vegan yogurt
·
20g pes tomyam
*campurkan kesemua bahan sos dan
masukkan ke dalam peti seketika 10g cili merah(buang biji, dihiris)
Bahan – bahan Salsa:
·
120g biji bawang merah(potong dadu)
·
121g tomato(buang biji,dipotong dadu)
·
68g kiwi kuning(buang kulit,dipotong dadu)
·
10g daun ketumbar (dihiris)
·
8g cili api merah(dihiris)
·
50g limau nipis( ambil jus limau)
·
5g garam
*campurkan kesemua bahan salsa
yang telah dipotong. Gaul sebati ketepikan.
Bahan – bahan lain:
·
10g minyak
·
100g Hong kong daging barbeque
vegetarian(dipotong kecil selepas goreng)
·
100g Vegetarian soy chip(dipotong kecil selepas
goreng)
·
*Goreng dua bahan diatas dengan minyak yang
sikit. Angkat dan ketepikan.
·
2 keping wholegrain wraps
·
30g timun jepun(buang biji, dipotong Julienne)
Cara Hidangan
· Sediakan satu keping wraps, sapukan sedikit bahan sos yang telah siap diatas.
· Letakkan timun, vegetarian soy ship, daging barbeque vegetarian dan bahan salsa sedikit dibahagian tengah.
· Gulung wrap seperti gulung roti jala. Angkat dan masukkan ke dalam kuali dan buka api sederhana. Biarkan ia sehingga warna wrap bertukar menjadi keperangan. Ulang langkah yang sama sehingga inti habis semua.
· Angkat dan sedia untuk dihidang.