Loading...

Bbq Wrap With Salsa Back


Serving Size: 2
Preparation Time: 30 mins

Shop Ingredient

Bahan – bahan Sos:

·       45g vegan yogurt

·       20g pes tomyam

*campurkan kesemua bahan sos dan masukkan ke dalam peti seketika 10g cili merah(buang biji, dihiris)

 

Bahan – bahan Salsa:

·       120g biji bawang merah(potong dadu)

·       121g tomato(buang biji,dipotong dadu)

·       68g kiwi kuning(buang kulit,dipotong dadu)

·       10g daun ketumbar (dihiris)

·       8g cili api merah(dihiris)

·       50g limau nipis( ambil jus limau)

·       5g garam

*campurkan kesemua bahan salsa yang telah dipotong. Gaul sebati ketepikan.

 

Bahan – bahan lain:

·       10g minyak

·       100g Hong kong daging barbeque vegetarian(dipotong kecil selepas goreng)

·       100g Vegetarian soy chip(dipotong kecil selepas goreng)

·       *Goreng dua bahan diatas dengan minyak yang sikit. Angkat dan ketepikan.

·       2 keping wholegrain wraps

·       30g timun jepun(buang biji, dipotong Julienne)

Ingredients

Shop Ingredient

Bahan – bahan Sos:

·       45g vegan yogurt

·       20g pes tomyam

*campurkan kesemua bahan sos dan masukkan ke dalam peti seketika 10g cili merah(buang biji, dihiris)

 

Bahan – bahan Salsa:

·       120g biji bawang merah(potong dadu)

·       121g tomato(buang biji,dipotong dadu)

·       68g kiwi kuning(buang kulit,dipotong dadu)

·       10g daun ketumbar (dihiris)

·       8g cili api merah(dihiris)

·       50g limau nipis( ambil jus limau)

·       5g garam

*campurkan kesemua bahan salsa yang telah dipotong. Gaul sebati ketepikan.

 

Bahan – bahan lain:

·       10g minyak

·       100g Hong kong daging barbeque vegetarian(dipotong kecil selepas goreng)

·       100g Vegetarian soy chip(dipotong kecil selepas goreng)

·       *Goreng dua bahan diatas dengan minyak yang sikit. Angkat dan ketepikan.

·       2 keping wholegrain wraps

·       30g timun jepun(buang biji, dipotong Julienne)

Recipe Contributed by:

Chef Dave

Find Chef Dave On:


Cara Hidangan

·       Sediakan satu keping wraps, sapukan sedikit bahan sos yang telah siap diatas.

·       Letakkan timun, vegetarian soy ship, daging barbeque vegetarian dan bahan salsa sedikit dibahagian tengah.

·       Gulung wrap seperti gulung roti jala. Angkat dan masukkan ke dalam kuali dan buka api sederhana. Biarkan ia sehingga warna wrap  bertukar menjadi keperangan. Ulang  langkah yang sama sehingga inti habis semua.

·       Angkat dan sedia untuk dihidang.

Recipe Contributed by: Chef Dave

Find Chef Dave On:

E-newsletter
Subscription

I have read and agree to Lotus's terms and conditions and privacy policy. I agree to be registered to the e-newsletter subscription service.